Thursday, February 22, 2007

Emkuzwenin kirppusirkus

Tervehdys Durbanista! Olemme nyt lopettaneet tyot ja aloittaneet loman. Eilen rytyytimme kombilla Mbabanesta Durbaniin Etela-Afrikan puolelle - oli harvinaisen puuduttava kokemus, 12 h ilman jalkatilaa... Huomenna lahdemme aamusta kohti Lesothoa, sinne olisi tarkoitus ajaa Drakensbergin vuorten lapi Sani Passia pitkin. Matkalla yovymme pari yota Sani Lodgessa, joka ainakin mainoksen mukaan kuulostaa mukavalta paikalta. Maalla viettamamme viikon jalkeen sielu jai kaipaamaan rauhaa ja hiljaisuutta, jota taalta Durbanista on turha etsia. Suuntaamme siis Lesothoon sita etsimaan.

Viime viikon vietimme siis Swazimaan pohjoisosassa, Emkuzwenin kylassa, jossa Michaelilla on kaikennakoista projektia meneillaan. Yovyimme hanen rakentamassaan Youth Centerissa perinteisissa huteissa, ne tosin oli tehty betonista eika savesta. Seurana meilla oli 6 hengen ryhma nuoria Youth with A Mission-jarjestosta, olivat siella tekemassa "outreachiaan". Vieraanvaraista ja mukavaa porukkaa muuten, mutta erittain korkeahengellista. Oli ajoittain hiukan hermo tiukalla, kun joka valiin rukoiltiin. Mutta kokonaisuutena erittain hyva homma, paasimme ryhman ja tulkkien mukana vierailuille paikallisiin koteihin ja opimme swazien elamanmenosta varmaan enemman kuin neljassa viikossa Mbabanessa. SiSwatin kielikin taipuu eri lailla kuin aiemmin! Viikko ilman sahkoa ja viemaria ei tehnyt tiukkaakaan, kaupunkiin ei tullut patkaakaan ikava. Aika vahalla sita parjaa: kun on juomavetta ja kaasua ruoanlaittoon, eipa sita muuta kaipaa. Nyt tama backpacker-mestan meininki tuntuu vahintaan turhanpaivaiselta...

Ai niin, tuo otsikko... Maalla on mukavaa ja siella on myos paljon mukavia pikku otokoita joiden kanssa jakaa punkkansa. Toivottavasti mahdollismman monet niista kuolevat ennen kuin paasemme Nordenskioldinkadulle asti!

2 comments:

Raija said...

Moi!
Kuvista päätellen olette sittenkin Afrikassa. Kirppusirkuksesta tuli mieleeni Irwinin laulu: siellä on kirppuja, luteita, täitä, seassa lapsia pell.. kikkarapäitä... jne.(Ryysyranta - Terhin huom.) Vaikka olisitte päässeet kirppusirkuksesta eroon ennen kotiinpaluutanne, niin täällä voi olla odottamassa samanlainen kirppusirkus, mikäli uskomme MTV3:n uutisia. Ja miksi emme uskoisi. Nimittäin täit ja torakat ovat suotuisten huonelämpötilojen ansiosta taas lisääntyneet - etenkin pääkaupunkiseudulla. Tervetuloa raapimaan! Oikein rentouttavaa lomaa teille hieman erilaisen työrupeaman jälkeen! Toivottavasti löydätte sieltä, mitä menitte hakemaan. Kummityttö Tuuli on saanut oikean räkätaudin, josta me muut olemme onnistuneet jäämään paitsi - ellei nyt sitten tule ja tartu. Lomalaiset (= T, V, T ja T)ovat saaneet ulkoilla miltei koko viikon sisätiloissa, sillä pakkanen on paukkunut kahdenkympin korvilla koko ajan. Viikonloppuna lauhtuu, mutta silloin hiihtoloma on jo ohi.
Voikaa mainiosti! Terveisiä koko poppoolta!

MammaJokinen said...

Päässä humisee, nenä vuotaa ja joudun nukkumaan eri vuoteessa kuin Esa. (Väittää että MINÄ muka kuorsaan) Kannatti ottaa flunssarokote kun en muista milloin olen yhden talven aikana sairastanut kaksi räkätautia. HUIPPUA!
Kuvat näyttivät niin toisenlaisilta kuin räntäsateessa kylpevä Mannerheimintie... Melkein ehdin tokaista, että ollapa Afrikassa, kunnes muistutitte mieleen syyn miksi en siellä ole koskaan käynyt... Ne petikaverit. Minä kun pelkään kuollakseni jo näitä kotimaisiakin...
Ihanaa, että olette saaneet viettää vähän lomaakin, on sitten akut ladattuna kun tänne palaatte. Kulttuurishokki voi olla melkoinen. Mielenkiintoista nähdä millaiset kelit täällä silloin on. Ainakaan vielä talvi ei ota taittuakseen, vaikka ihmekös tuo kun antoi odottaa tulemistaankin niin pitkään.
Täällä koto-Suomessa eduskuntavaalit kolkuttelevat ovella ja kaikki poliitikot lupailevat palkankorotuksia sairaanhoitajille ja erityisesti NAISPUOLISILLE, joten Tarja on teistä kahdesta sitten suurituloisempi kun palaatte. Hieroskelen jo karvaisia käsiäni yhteen ja mietin, mihin kaikkeen tulevat saturaiset sijoitan... ;) Kyllä kai poliitikoillakin on vastuu puheistaan..? Onhan..? Onhan varmasti..?